Ασφάλεια

Ασφάλεια ενοικιαζόμενου σκάφους
Όλα τα σκάφη μας καλύπτονται από ασφάλεια Αστικής Ευθύνης προς τρίτους με τα παρακάτω ανώτατα όρια ανά ατύχημα.

  • Σωματικές βλάβες – Θάνατος επιβαινόντων και τρίτων από ατύχημα κατ΄ατομο 50.000 Ευρώ
  • Σωματικές βλάβες – Θάνατος επιβαινόντων και τρίτων από ατύχημα ανά συμβάν 500.000 Ευρώ
  • Υλικές ζημιές τρίτων κατά γεγονός και με ανώτατο όριο 150.000 Ευρώ
  • Πρόκληση Θαλάσσιας ρύπανσης κατά γεγονός και με ανώτατο όριο 150.000 Ευρώ

Η ασφάλεια δεν καλύπτει τυχών ατυχήματα που θα προκληθούν στον ενοικιαστή – χειριστή του σκάφους ως και απώλεια προσωπικών αντικειμένων των επιβαινόντων

Από μία θαλαμηγό, μέχρι ένα μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή ένα φουσκωτό σκάφος αναψυχής, αν είσαι ιδιοκτήτης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι στιγμές ξεγνοιασιάς στις πανέμορφες ελληνικές θάλασσες συνοδεύονται και από υποχρεώσεις, αφού βάσει νόμου το σκάφος πρέπει να είναι ασφαλισμένο για σωματικές βλάβες, υλικές ζημιές και θαλάσσια ρύπανση.

Η υποχρεωτική από το νόμο ασφάλεια ενοικιαζόμενου σκάφους για την αστική ευθύνη προς τρίτους Αφορά όλα τα σκάφη άνω των 7 μέτρων. Αλλά και τα μικρότερα με μηχανή. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μπορούν να φτάσουν έως και 25.000 ευρώ. Ενώ οι έλεγχοι από τις λιμενικές αρχές έχουν εντατικοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και τις εκτιμήσεις για τις αποζημιώσεις, η μέση ζημία για το 2017 εκτιμάται στα 7.357 ευρώ. Ενώ για την περίοδο 2009-2017 διαμορφώθηκε στα 10.910 ευρώ.

Ασφάλεια ενοικιαζόμενου σκάφους

Ασφάλεια ενοικιαζόμενου σκάφους